Sunday, October 28, 2007

Χάλστατ (Hallstatt - Austria)

Το Χάλστατ είναι χωριό στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstattersee). Στο χώρο αυτό αναπτύχθηκε στην πρώιμη εποχή του σιδήρου ο «πολιτισμός του Χάλστατ». Το Χάλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. To Χάλστατ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 το Χάλστατ είχε 946 κατοίκους.Το Χάλστατ βρίσκεται στο εσωτερικό Salzkammergut στην ομώνυμη λίμνη σε υψόμετρο 508 μέτρων. Στην στενή λωρίδα της όχθης ανάμεσα στα απότομα βουνά ξεπροβάλλουν τα πυκνοχτισμένα σπίτια με τμήματά τους ακόμα να είναι χτισμένα πάνω στη λίμνη. Μερικά από τα αξιοθέατα αυτού του προορισμού είναι τα ακόλουθα:Εκκλησία κοινοτήτων, Πύργος του Rudolf, Μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάςΣας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον προορισμό αυτόν γιατί θα ξεκουραστείτε και θα ξεχαστείτε από την καθημερινότητα.


Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες από το Χάλστατ.
Περισσότερες πληροφορίες για hallstatt

More information about mini holidays

Πήλιο (Pelio)


Το Πήλιο είναι ένα βουνό στον Νομό Μαγνησίας. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές , πλατάνια, και αγριοκαστανιές και είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες που έχουν άμμο ή βότσαλα. Μαγευτικό δάσος αλλά συγχρόνως και το μοναδικό μισό νησί στην Ελλάδα με δυο θάλασσες, αυτή του Αιγαίου και αυτή του Παγασητικού κόλπου. Στο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Για τους λάτρεις των μετά-καλοκαιρινών περιπατητικών διακοπών η περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου είναι η καλύτερη εποχή καθώς η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και η θάλασσα καθαρή και δροσερή. Σ' ολόκληρο το Πήλιο επικρατεί μια πιο ειρηνική και χαλαρή ατμόσφαιρα χάρις στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέπτες ήδη έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στ' αστικά κέντρα, αφήνοντας το Πήλιο στους φθινοπωρινούς τουρίστες. Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για το Πήλιο.

Μέτσοβο (Metsovo)

Το Μέτσοβο είναι μια κωμόπολη της Ηπείρου και αποτελεί μια από τις γραφικές παραδοσιακές πόλεις της Ελλάδας. Αυτή η όμορφη κωμόπολη της Πίνδου, κινείται πλέον στους δρόμους της ανανέωσης, που συμφιλιώνει το παρελθόν με το μέλλον. Οι νεωτερισμοί έρχονται να βοηθήσουν την παράδοση να προβάλλει το άλλο της πρόσωπο, αυτό που είναι δεκτικό και πρόσφορο σε ό,τι καινούριο και δημιουργικό. Η εξελικτική πορεία της παράδοσης δεν είναι σχήμα οξύμωρο. Το έδαφος είναι ιδιαίτερα ορεινό με έντονες εδαφικές εξάρσεις και πολλά δάση όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη της πανίδας της χώρας μας. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό με μακρύ και δριμύ χειμώνα, έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Για αυτόν τον λόγο γίνεται πόλος έλξης κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή. Επιπλέον, είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία «μετσοβόνε» και «μετσοβέλας». Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του «κατωΐου» της οικογενείας των Αβέρωφ.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για το Μέτσοβο.


Περισσότερες πληροφορίες για Μέτσοβο

Πατήστε στο μέρος που θέλετε για να δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Step in the country that you want to see the corresponding time.