Sunday, November 11, 2007

Αμστερνταμ (Amsterdam)

Οι Κάτω Χώρες (Ολλανδία) είναι μια χώρα που τοποθετείται στη δυτική Ευρώπη, οριοθετώντας το Βέλγιο στο νότο και τη Γερμανία στην ανατολή. Στο Βορρά και τη δύση του είναι η Βόρεια Θάλασσα. Το Άμστερνταμ είναι μια από τις μικρές πόλεις στον κόσμο. Από τα κανάλια του στα παγκοσμίως διάσημα μουσεία και τις ιστορικές θέες, το Άμστερνταμ είναι μια από τις πιο ρομαντικές και όμορφες πόλεις στην Ευρώπη. Αν και η έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης είναι στη Χάγη, το Άμστερνταμ είναι το ονομαστικό κεφάλαιο. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με έναν πληθυσμό σχεδόν 750.000, και την έχουν επισκεφτεί, με πάνω από 3.5 εκατ. ξένους επισκέπτες ετησίως. Το Άμστερνταμ είναι επίσης πόλη της ανοχής και της ποικιλομορφίας. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης: πολιτισμός, νυχτερινή ζωή, διεθνή εστιατόρια, καλή μεταφορά - αλλά έχει ηρεμία, και κατά ένα μεγάλο μέρος χάρη στα κανάλια του, έχει λίγη οδική κυκλοφορία. Στο Άμστερνταμ οι κάτοικοι για τις μικρές διαδρομές παίρνουν ένα ποδήλατο για την αυθεντικότερη εμπειρία. Τα Τουριστικά αξιοθέατα του Άμστερνταμ: Τα μουσεία είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο στο Άμστερνταμ. Ο καθένας ξέρει το μουσείο Rijksmuseum, Van Gogh Museum και Stedelijk, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Το Άμστερνταμ έχει πάνω από πενήντα μουσεία που προσελκύουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε έτος.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για το Άμστερνταμ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Άμστερνταμ
More information about Miniholidays

Καβάλα (Kavala)

Η Καβάλα, είναι πόλη με πολύ αξιόλογο παρελθόν, βρίσκεται στα ερείπια της αρχαίας Νεάπολης χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, έχει σαν φόντο το γραφικό ομώνυμο λιμάνι. Πανέμορφο τοπίο, ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία, υπέροχες ακρογιαλιές συνδυασμένα με τις παροχές που προσφέρει η καλή τουριστική υποδομή, περιμένουν τον ταξιδιώτη στην Καβάλα, την ωραία νύμφη της Ανατολικής Μακεδονίας. Πολλά είναι τα θέλγητρα που θα προσελκύσουν και θα συναρπάσουν το σημερινό επισκέπτη, γιατί η Καβάλα αν και είναι μια σύγχρονη εμπορική πόλη, έχει κατορθώσει να διατηρήσει αναλλοίωτα πολλά στοιχεία από την παλιά της φυσιογνωμία και το κυριότερο να δημιουργήσει μια συνέχεια, ένα συνδυασμό παλαιού και νέου. Οι μεγάλες πλατείες, τα μοντέρνα κτίρια και τα εμπορικά κέντρα στη δυτική πλευρά της πόλης, γειτονεύουν αρμονικά με τα παλιά παραδοσιακά σπίτια, τους μπαξέδες, τα πλακόστρωτα σοκάκια της ανατολικής πλευράς. Ιδιαίτερη γραφικότητα παρουσιάζει το λιμάνι με τα αμέτρητα πολύχρωμα ψαροκάικα που λικνίζονται στη προκυμαία.. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε γλυκό καρυδάκι από την Κεραμωτή.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Καβάλα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Καβάλα
More information about Miniholidays

Ιωάννινα (Giannena)

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους θα επέλεγε κανείς τα Ιωάννινα για τις χειμερινές διακοπές. Από μόνη της η πόλη με το κάστρο και την λίμνη Παμβώτιδα αποτελούν τον πόλο έλξης αλλά και εξιτάρουν τη φαντασία με τις ιστορικές αλλά και μυθικές μορφές του Αλί Πασά ή της Κυρά–Φροσύνης. Πέρα όμως από τα μνημεία και το νησάκι, τα Ιωάννινα είναι πολύ κοντά στην αρχαία Δωδώνη ,στα περίφημα Ζαγοροχώρια, στο Μέτσοβο, στην Κόνιτσα, στο φαράγγι του Βίκου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νησί, που βρίσκεται στο μέσο της λίμνης. Υπάρχει ένας μόνος οικισμός σε αυτό, οι κάτοικοι του οποίου κερδίσουν τα προς το ζην από τον τουρισμό και την αλιεία. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι της πόλης πηγαίνουν συχνά στο νησάκι για φαγητό. Το φημισμένο ντόπιο έδεσμα είναι τα βατραχοπόδαρα, που είναι ιδιαίτερα νόστιμα και εξάγονται στην Γαλλία. Επί Τουρκοκρατίας άκμασαν ως κέντρο τεχνών και χειροτεχνίας ,κυρίως αργυροχοϊας. Ακόμα και σήμερα τα γιαννιώτικα ασημικά συγκαταλέγονται στα καλύτερα της χώρας.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για τα Ιωάννινα.


Περισσότερες πληροφορίες για τα Ιωάννινα
More information about Miniholidays
Πατήστε στο μέρος που θέλετε για να δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Step in the country that you want to see the corresponding time.