Monday, November 19, 2007

Βαυαρία (Vavaria - Germany)


Το 1806 η Βαυαρία έγινε ανεξάρτητο βασίλειο και κατάφερε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της εκμεταλλευόμενη την αντιπαλότητα Πρωσίας και Αυστρίας , αυτό μέχρι το 1866 όπου ηττήθηκε στον Αυστρο-Πρωσικό πόλεμο και ενσωματώθηκε στη Γερμανική Αυτοκρατορία το 1871 .Η Βαυαρία ή Βαβαρία (Γερμ. Freistaat Bayern, Λατ. Bavaria) είναι το νοτιότερο από τα δεκαέξι ομόσπονδα κρατίδια που απαρτίζουν την Γερμανία . Η έκτασή της είναι 70.553 τετρ.χλμ. , έχει 12,4 εκκ. κατοίκους και πρωτεύουσά της είναι το Μόναχο .Αποτελείται από μαγευτικά τοπία γεμάτα πράσινο κάτω από τα πελόρια και απότομα βουνά των Άλπεων.Η Βαυαρία συνορεύει προς ανατολάς με την Τσεχία , νότια-νοτιοανατολικά με την Αυστρία και εν συνεχεία με τα γερμανικά κρατίδια , δυτικά με τη Βάδη-Βυρτεμβέργη , βορειοδυτικά με τη Έσση , βόρεια με την Θουριγγία και βορειοανατολικά με τη Σαξονία . Ο Δούναβης και ο Μάιν είναι οι σπουδαιότεροι ποταμοί που διασχίζουν την περιοχή . Οι Βαυαρικές Άλπεις είναι το σύνορο με την Αυστρία και έχουν την υψηλότερη κορυφή της Γερμανίας.Οι σημαντικώτερες πόλεις της Βαυαρίας είναι το Μόναχο (Munchen), η Νυρεμβέργη (Nurnberg), το Άουγκσμπουργκ (Augsburg), το Ρέγκενσμπουργκ (Regensburg), το Βύρτσμπουργκ (Wurzburg), το Ίνγκολσταντ (Ingolstadt), το Φύρτ (Furth), το Μπαϊρόιτ (Bayreuth) και το Έρλανγκεν (Erlangen).

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Βαυαρία.Λίμνη Πλαστήρα (Lake Plastira)

Μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας είναι η λίμνη Πλαστήρα , που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Η λίμνη και το φυσικό τοπίο αποτελούν ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της χώρας μας. Ιδανικός τόπος για μία αγχολυτική εξόρμηση. Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να επισκεφτεί κανείς την λίμνη Πλαστήρα και αυτό γιατί το τοπίο είναι τόσο ζωντανό και με τόσο πολλές εναλλαγές που ποτέ δεν είναι ίδιο. Eπειτα είναι και ιδανική η γεωγραφική της θέση. Η Λίμνη Πλαστήρα σχεδόν ισαπέχει από Αθήνα (325 χλμ) και από Θεσσαλονίκη (250 χλμ) και αυτό την κάνει να φτάνεται εύκολα ακόμα και ένα απλό Σαββατοκύριακο. Η Λίμνη Πλαστήρα δε βρισκόταν πάντα εδώ. Στη θέση της υπήρχε από την αρχαιότητα ο ποταμός «Ταυρωπός», που φιδογυρίζοντας αργοκυλούσε νότια για να συναντήσει τον Αχελώο. Η περιοχή αυτή ονομαζόταν «Νεβρόπολη», προφανώς από την πληθώρα των ελαφιών που διαβιούσαν εδώ κάποτε. Περίπου το 1928 ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα γιά την κατασκευή ενός φράγματος που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με την εκμετάλευση της δύναμης του νερού.Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε το 1960, οπότε και άρχισε η πλήρωση του ταμιευτήρα με νερό από τους παραπόταμους του Ταυρωπού, από εποχικά ρέματα και από τη Φύση (βροχή και χιόνι). Η Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων, με μήκος 14 χλμ, πλάτος 4 χλμ και βάθος περίπου 65 μέτρα. Το φράγμα έχει μήκος 220 μ. και ύψος 83 μ. Η λίμνη γιά να δημιουργηθεί πήρε από τους κατοίκους των γύρω χωριών αρκετά περιουσιακά στοιχεία (χωράφια, αγροικίες κλπ). Σήμερα έχει εξελιχθεί σε ενα πολύ διάσημο τοπίο που το επισκέπτονται πάρα πολλοί άνθρωποι από παντού.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Λίμνη Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Λίμνη Πλαστήρα

More information about miniholidays


Καστοριά (Kastoria)


Τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, η Καστοριά διακρίθηκε σαν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ελληνισμού και αποτέλεσε αφετηρία για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό. Μεταξύ των ηρώων που έδρασαν ήταν ο Καπετάν Κώττας, ο Παύλος Μελάς (Μακεδονομάχος-θρύλος που σκοτώθηκε στο χωριό Στάτιστα, το οποίο προς τιμήν του μετονομάστηκε σε Μελάς) και ο Μητροπολίτης Γ. Καραβαγγέλης. Η Καστοριά απελευθερώθηκε από τους Τούρκους στις 11 Νοεμβρίου του 1912. H Καστοριά θεωρείται μια από τις πιο όμορφες, παραδοσιακές και μαγευτικές πόλεις της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πλούσια στοιχεία του Βυζαντινού Πολιτισμού σώζονται μέχρι σήμερα. Βυζαντινά τείχη, πάνω από 75 βυζαντινές εκκλησίες και μοναδικά στην αρχιτεκτονική παραδοσιακά αρχοντικά δένονται άρρηκτα με τη σύγχρονη πόλη και σε συνδυασμό με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με δεσπόζουσα θέση τη μοναδική Λίμνη της Καστοριάς, προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία. Μεταξύ των αξιοθέατων που θα γνωρίσει ο επισκέπτης μέσα στην πόλη της Καστοριάς συγκαταλέγονται οι παραδοσιακοί οικισμοί Ντουλτσό και Απόζαρι, το Βυζαντινό και Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Ενδυματολογίας, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και οι βυζαντινές εκκλησίες - από το τέλος του 9ου αιώνα - Παναγία Κουμπελίδικη, Παναγία Μαυριώτισσα, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Στέφανος, Άγιος Νικόλαος Κασνίτση κ.α.Η πανέμορφη και ξακουστή λίμνη της Ορεστιάδας περιβάλλει τη χερσόνησο της Καστοριάς. Η λίμνη προσφέρεται για διάφορα σπορ, όπως κωπηλασία, σκι, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα και σερφινγκ. Φιλοξενεί πλήθος ναυταθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαία εκδήλωση κάθε Σεπτέμβρη τους Διεθνείς Αγώνες Οκτακώπων Κωπηλασίας.Ένας από τους σπουδαιότερους υγρότοπους στην Ελλάδα, είναι φιλόξενο σπίτι και πέρασμα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους 150 ειδών πτηνών.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Καστοριά.


Περισσότερες πληροφορίες για την Καστοριά

More information about miniholidays


Πατήστε στο μέρος που θέλετε για να δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Step in the country that you want to see the corresponding time.