Sunday, November 25, 2007

Λίμνη Κόμο (Lake Como - Italy)Το Κόμο είναι μια πόλη στη Λομβαρδία, της Ιταλίας, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο.Το Κόμο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Αναπτύχθηκε, με το πέρασμα των αιώνων, στο εσωτερικό της ζώνης των βουνών που την περιβάλλουν. Διατηρεί, ακόμη και σήμερα, μεγάλο μέρος της ρωμαϊκής αστικής δομής, ζωσμένο από τείχη, τα οποία, με το πέρασμα των αιώνων, ενισχύθηκαν και μεγάλωσαν. Η Πόλη διαθέτει μοναδικές καλλιτεχνικές καλλονές της ιστορίας της τέχνης, μια υπέροχη θέα προς τη λίμνη κι ένα αστικό κέντρο που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις. Η πόλη υπήρξε πάντοτε πλούσια και ισχυρή. Η οικονομική της ισχύς βασιζόταν πάντα στην παραγωγή και την κατεργασία του μεταξιού. Η λίμνη Como είναι διάσημη για τις έξοχες βίλες της, και πιθανώς η διασημότερη είναι η Βίλα Carlotta. Σας προτρέπουμε να επισκεφτείτε αυτό το μέρος γιατι θα σας μαγεύσει.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Λίμνη Κόμο.Περισσότερες πληροφορίες για την Λίμνη Κόμο

More information about Miniholidays

Ναύπλιο (Nauplio)

Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας και σημερινή του νομού Αργολίδας. Το Ναύπλιο συνδυάζει ένα σύνολο εικόνων, που γοητεύουν τους επισκέπτες. Ένας τόπος ξεχωριστός, μυστικιστικός, ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, που αιώνες τώρα, συνεχίζει να ανθίζει και να γοητεύει κάθε επισκέπτη, που χωρίς να το αντιλαμβάνεται, μυείται στο Κάλλος, την Αρμονία, αλλά και στο Όνειρο που μπροστά του γίνεται πραγματικότητα. Χτισμένο στους δύο πρόποδες των δύο φρουρίων του Παλαμηδίου και της Ακροναυπλίας, ενώ στα νερά του κόλπου της λικνίζεται το τρίτο κάστρο, το Μπούρτζι. Η παλιά μεσαιωνική και νεοκλασσική πόλη, με τα πλακόστρωτα, τα ξύλινα μπαλκόνια, τις βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τις εσωτερικές αυλές, τα συντριβάνια, τις αρχαίες κρήνες, την πλατεία Συντάγματος με το τούρκικο παλιό χαμάμ και τα Καφέ, την πανταχού παρουσία του Παλαμηδίου, όλα δίνουν την εντύπωση ονειρικού τοπίου.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για το Ναύπλιο.

Βυτίνα (Vytina)

H Βυτίνα, είναι ένα χωριό που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αρκαδία. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, o Κολοκοτρώνης χρησιμοποιεί την Βυτίνα ως ανανεωτικό κέντρο. Κατά συνέπεια, η πόλη διαδραμάτισε βασικό ρόλο κατά τη διάρκεια του πόλεμου και είχε συχνά πυρποληθεί από τον Ιμπραίμ. Αποτελεί πασίγνωστο ορεινό τόπο διακοπών, όπως το γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Είναι το σημαντικότερο ορεινό θέρετρο της Πελοποννήσου, όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη με τα παλιά πετρόχτιστα της, τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της με διακοπές αξέχαστες. Αυτόν τον τόπο, από τα παλιά χρόνια, τον αποκαλούσαν «Ελβετία του Μοριά».Η βυτίνα απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Γύρω της σε μικρές αποστάσεις, υπάρχουν χωριά εκπληκτικής ομορφιάς, ποτάμια, πηγές, μνημεία ιστορικά, μοναστήρια, τόποι μαγικοί που αξίζει να εξερευνήσει κανείς.

Ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες για την Βυτίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Βυτίνα

More information about Miniholidays


Πατήστε στο μέρος που θέλετε για να δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Step in the country that you want to see the corresponding time.